Най-добре ще е лично министърът на отбраната да оглави комисията за избор

...
Най-добре ще е лично министърът на отбраната да оглави комисията за избор
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Незабавно да се развали договора ни за ремонт на самолети МиГ

Най-добре ще е лично министърът на отбраната да оглави комисията за избор на нов вид изтребител. Това е един превъзходен избор, отлично предложение. Надявам се в края на годината да имаме подписан контракт. Това сподели някогашният министър на отбраната Николай Ненчев в ефира на БТВ.

По думите му Ф-16 е един превъзходен аероплан. „ Това е един извънредно значим въпрос и би трябвало да се съобразим и с цената на поддръжката. Държавите към нас също имат такива самолети. Ако се спрем на него, ние бихме имали най-хубавия аероплан на Балканите “.

Ненчев прикани неотложно да се скапе контракта за ремонт на самолети МиГ. „ Ще ни излезе доста скъпо. В същото време да сключим контракт за поддръжка със Съединени американски щати. Нека работим в посока да улесним и летците. Никаква изгода нямаме от съветските МиГ “, прикани Ненчев.

Той разяснява и опасенията по времето, когато той бе министър, че водачите ни няма по какъв начин да летят, тъй като има риск. Той попита дали е имало провокации и нахлуване във въздушното ни пространство от страна на Русия, до момента в който не е бил подписан контракт за поддръжка на МиГ-овете ни. Ненчев означи и, че има очевидно има прогрес, щом самолетите ни не са спирали да летят.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР